G14 var best – når de kom i gang

Postet av Frank Eilert Fossum den 26. Mai 2019


Vi tar like gjerne det med dommeren først. Han heter Kim Quang Hang og dømmer for Lindeberg SK. Dagens kamp var svært snill og ikke vanskelig å dømme. Men hans oppførsel, og veiledning av unge spillere er eksemplarisk. Han var tydelig på hva han dømte, anga hvem som var offside, tolererte ikke feil innkast osv. Alt ble gjort med myndighet basert på faglig dyktighet. Følgelig var det ingen protester.


Kampen startet uten det vanlige ritualet med «føling på tenna». BMIL hadde ballen mest de første 5 minuttene og presset Rommen. Men så fikk Rommen tak i ballen, kontret og scorte. Det er effektivt! De neste par minuttene var det igjen BMIL som styrte. Mye på grunn av puslete forsvarsspill av Rommen. Men så fort Rommen fikk ballen var de i angrep igjen.


BMIL angrep fra første stund


Rommen svarte . . .


. . . og scorte! 


Da kvarteret nærmet seg var det mer balanse i spillet. Rommen fikk et frispark fra omtrent 18 meter. Det går på keeper. Så har de et godt skudd som går langs målstreken, men ikke i mål. 

Etter 17 minutter spilte Rommen seg til en corner. BMIL fanget ballen, løp oppover og la press på Rommen som virket litt paniske akkurat da. To minutter senere fikk BMIL et frispark. Ballen gikk i mål, men ble annullert for offside.

Spillet skiftet, og det var stor spenning. Keeperne hadde en god redning hver seg. Men på tross av sjansene ble det ikke flere mål i første omgang.


Det ble noen dueller og bruk av fysisk kraft . . .


. . . men også litt gaselleaktig eleganse


Annen omgang startet friskt. Og nå var det Rommen som anførte. I løpet av de første 10 minuttene hadde de flere cornere. Rett før kvarteret passerte, hadde Rommen noen pasninger og et gjennomspill som ga enorm plass i BMILs forsvar. Og denne gangen ble alt gjort riktig. Dermed sto det 2–0. Rommen fulgte øyeblikkelig opp med et skudd som BMILs keeper ga retur på. Den ble fanget opp av Rommen, og det var nære på nok en scoring.


Rommen med offensiv åpning på annen omgang


BMILs keeper måtte ta fram en feberredning


Men den flotte 2–0-scoringen kunne han ikke gjøre noe med


BMIL har tæl og ga seg ikke. De spilte seg til noen sjanser. Men egentlig var det Rommen som hadde taket på kampen. De var riktignok litt overivrige i angrep. Hadde lett for å gå i offside og burde hatt litt mer ro i de avgjørende øyeblikkene. Det hadde gitt flere tellende resultater. Tellende resultat ble det da dommeren blåste straffe for Rommen. Den ble satt sikkert inn til 3–0.


Straffe til Rommen . . .


. . . den satt sikkert


BMIL hadde fortsatt tid til noen muligheter, og selv om kampen var tapt, prøvde de. Fikk blant annet et frispark fra 18 meter, uten uttelling. Rommen styrte det inn til en sikker seier. Etter en litt usikker åpning steg selvsikkerheten, og vi fikk se noen av ferdighetene disse gutta har. Litt mer fokus på medspilleres og egen plassering på banen, og bruk av banens bredde vil gjøre susen.

Nå har laget en mulighet for å bli nummer to i gruppa. Da må de slå Vestli onsdag 29. mai, kl. 20:15 på Jesperudjordet, og Vestli må tape eller spille uavgjort mot Kolbotn 2. juni. Den kampen går også på Jesperudjordet. Men selv da kan Rommen ryke ut, det er 7 av 9 annenplasser som går videre. Vi krysser fingrene.


Kampen fortsatte til fløyta gikk for full tid


De to lagene kunne si seg fornøyde med gjennomføringen av kampen


Kissma og Jan Willy har nok hatt en stor jobb for å få disse gutta til å høre etter. Bare det å få til et lagbilde var en enorm oppgave . . .


. . . men resultatet var ikke så verst!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline