ROMMEN HAR STØ KURS!

Postet av Frank Eilert Fossum den 10. Sep 2019


Returoppgjøret mot Herd viste fra første sekund at Rommen ville ha revansj for det forsmedelige 5–0-tapet i våres. Før det var gått 30 sekunder fullførte Yaz det første angrepet etter pasning fra Vuk. Ballen gikk over. Lagene kjempet for å få til noe, men det ble mest lange, ofte litt høye baller, fra banehalvdel til banehalvdel. Etter 4 minutter spilte Herd seg til et par nestenmuligheter, blant annet et godt innkast fra nær corner. Skuddet gikk over. Bare et par minutter etter hadde Rommen flere muligheter på rad. Vi følte at Rommen hadde mer tak om kampen. Men det glapp litt etter drøyt 10 minutter da et litt rufsete forsvarsarbeid på midtbanen førte til en stor mulighet for Herd. Men skuddet var ikke godt nok og gikk over.


Herd ønskes velkommen til Rommensletta . . .


. . . og det var full fart fra første spark på ballen


Utover i kampen forandret spillet karakter. Det gikk saktere. Det ble spilt mer på midten enn det gjorde i begynnelsen. Rommen lot Herd få flere brudd på grunn av unøyaktighet. Etter godt og vel halvspilt omgang formante Kjell Sverre til større presisjon, intensitet og høyere fart på beina. Formaningen ble fulgt opp av et godt Rommenangrep regissert av Bilal, og avsluttet av Yaz like utenfor. Så fulgte en serie med Rommenangrep. Det ble spilt med stor selvtillit og i forsvaret fungerte klikk-klakk-pasningene. Nå fikk ikke Herd til noe. Selv to godt lagte cornere fikk de ikke avsluttet ordentlig. Rommen kontret etter den andre corneren, og kom selv til en corner. Headingen gikk på utsiden av nettveggen. Deretter hadde de en reprise på corneren, men nå la ballen seg oppå nettaket.


Herd presses ned på knærne . . .


. . . og Kamil ser ut til å ha dratt på høstens bærtur


Rommen hadde full kontroll mot slutten av omgangen, bortsett fra at de serverte en ball i gave til Herd. Men denne gaven kastet de bort. Etter spill og sjanser var det ingen tvil om at Rommen burde hatt en ledelse etter første omgang.


Mubarak i tett duell


Annen omgang startet som første omgang sluttet med Rommens grep om kampen. Etter 10 minutter sendte Luka et godt innlegg fra høyre til broder Vuk på femmeteren. Han nikket ballen hardt i tverrliggeren. Den duppet ned med de nødvendige centimeterne på innsiden av streken, og det sto fortjent 1–0 til Rommen.

Etter et kvarters spill hadde Herd noen fine muligheter. Blant annet et skudd som ble reddet på målstreken. Men så hadde de en dårlig avklaring i forsvaret. En oppmerksom og aggressiv Yaz rev til seg ballen og satte inn 2–0.


Vuks nikk i tverrliggeren er på vei de nødvendige centimeterne innenfor streken. Det var hans tiende mål på de seks siste kampene


Yaz har hatt litt måltørke i det siste, men viste at han er en ekte måltjuv da han snappet ballen og satte inn 2–0!


Rommen fulgte opp med å legge press på Herd. Kasper hadde et kjempeskudd i tverrliggeren. Rommen hadde «full» kontroll. Men det er alltid overraskelser i fotball. 2 minutter før full tid brøt Herd litt inne på Rommens banehalvdel. Skjøt fra 20 meter. Kamil ga retur på en litt vrien ball, som så ble satt inn til redusering 2–1. Det var lagt til 5 minutter. Herd prøve hektisk å få ytterligere et mål, men NÅ hadde Rommen full kontroll. De halte i land nok en seier.


Det var ingen stygg kamp, selv om det ble delt ut 6 gule kort. Men, det var til tider litt temperatur!


Herdforsvaret var stadig under hardt press


Bilal har stort sett god kontroll på ball og kropp, selv på svært små flater


Fra sidelinja kan Rommen konstatere at vi hadde godt grep om kampen


Seieren over Herd var nesten en nødvendighet i denne usedvanlig tette og spennende avdelingen. Rommen klatret opp til 8. plass med 25 poeng. Det er bare målforskjellen som gjør at det ikke er 6. plass.

Neste kamp er borte mot Ålesund 2 lørdag 15. september. Deretter er det et viktig oppgjør hjemme mot Sunndal på lørdag 21. september, kl. 14:00. 

Vi anbefaler absolutt et besøk på Rommensletta. Vi tror det blir et morsomt vorspiel til den helga!
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline