Futsal er fart og teknikk

Postet av Frank Eilert Fossum den 21. Jan 2020


Til futsalsesongen 2019/2020 har Rommen meldt på 5 barnelag: 1 lag i G09, 2 lag i G10, 1 lag i G11 og 1 lag i G12. I ungdomsklassen er det  1 lag i G14 og 1 lag i J14. Vi har ingen seniorlag som spiller futsal. A-laget har avtalt en rekke treningskamper i 11er. Den første er allerede lørdag 25. januar borte mot Fu/Vo. B-laget har startet treningen. Så seniorene får også rørt på seg. Dette kommer vi selvfølgelig tilbake til.

Dessverre er det ikke satt opp noen futsalkamper i Haugenstuahallen denne sesongen. Våre lag er fordelt på Årvoll flerbrukshall, Oppsal Arena, Veitvet idrettshall, Ammerudhallen og Bjølsen øvre.

G14 har hatt en veldig god turnering så langt. I den første kampen i oktober slo de Bygdø Monolitten 5–2. Så gikk de på et overraskende 0–7-tap for Sagene. Deretter har det bare gått oppover. I desember fikk de revansj over Sagene med 6–3. I januar passet det bra å reise til Bjølsen for å se dem i returoppgjøret mot Bygdø Monolitten og Nordstrand 2 som Rommen slo 3–1 i det første oppgjøret.


Rommen ønskes velkommen til Bygdø Monolittens hjemmekamp


Lørdagens første oppgjør var mot BMIL. De hadde initiativet fra første stund, og scoret etter 1 minutt. Antagelig hadde de varmet opp, noe Rommen ikke hadde rukket. Men Rommen kom inn i kampen. Etter ca. 10 minutter scoret de to kjappe, og gikk opp i ledelse 1–2. Men i futsal kan det gå kjapt unna. Det tok bare et par minutter før det sto 2–2. 3 minutter senere økte Rommen til 2–3. Da det sto igjen drøyt 5 minutter fikk BMIL straffe. Den satt til utligning 3–3. Deretter var de ikke best, men mest effektive, og satte inn 3 mål på 4 minutter, og fastsatte sluttresultatet til 6–3. Rommens andre tap i årets futsalserie var et faktum.


BMIL sjokkåpnet og satte inn 1–0 etter 1 minutt


De prøvde seg igjen, men ble stoppet


Rommen setter inn det første av 2 kjappe mål


Rommen med en skikkelig rakett inn i BMILs forsvarBMIL setter inn sitt siste mål og fastsetter sluttresultatet til 6–3


Etter en halvtimes pause sto oppgjøret mot Nordstrand 2 for tur. Skrekk og gru! Kampen åpnet som den første: NIF satte inn 1–0 på et frispark etter 1 minutt. Men det ble en annen kamp. Mye jobbing for begge lag uten å få ballen i nettet. Godt over halve kampen var spilt da Rommen omsider utlignet. I en periode deretter bombarderte Rommen NIFs mål. Men det var mer vilje en presisjon i avslutningene. Det så ut til å gå mot uavgjort. Men helt på slutten av kampen fikk Rommen en corner. Den ble omsatt i seiersmålet 1–2. Dermed beholdt Rommen avdelingsledelsen, 2 poeng foran Langhus.


NIF får rotet ballen i mål etter et frispark


Rommen prøver. Keeperen holder unna . . .. . . men til slutt må han gi tapt. Rommen utligner


I noen minutter bombarderte Rommen NIFs mål uten å få tellende resultatRett før kampen var over satt endelig seiersmålet i nota


Takk for kampen!


Kissma oppsummerte dagen


Rommenspillerne synes å være teknisk svært gode, og de har god fart. Tabellen juger ikke, så langt har de vært det beste laget. Det gjenstår 4 kamper. Og de har gode muligheter til å stå på toppen av pallen etter at den siste kampen er spilt mot Grei lørdag 7. mars. Men forspranget har skrenket inn, så i tillegg til fotballferdighetene de har, må de være skjerpet og smarte.
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline