Damenes aften: Rommen for gjestfrie

Postet av Frank Eilert Fossum den 8. Jun 2016

Rommen kunne ønske velkommen til Rommensletta i solskinn, men det var bulder og brak å høre i det fjerne


Jenter 16 inviterte til to kamper på Rommensletta fredag 3. juni. Begge 16-årslagene skulle spille. Og de var gjestfrie i overkant. Motstanderne Huk og Dikemark fikk med seg alle poengene hjem.

J16-2 møtte Huk i den første kampen. Huk åpnet aggressivt. Allikevel var det Rommen som etter 4 minutter fikk to store sjanser som de dessverre ikke tok vare på. Istedet ble det Huk som gikk opp til 0–1 etter 7 minutter. Rommen svarte med et godt angrep som endte med et skudd utenfor. De spilte seg også til en corner som heller ikke ga noen resultat.

13 minutter ut i omgangen gjør Huk et godt innkast som resulterer i en målsjanse – som omsettes i 0–2. Nå er de skikkelig på hugget. Får flere cornere. Vi bryter noen av deres angrep, men er ikke nøye nok i vårt spill. Det eneste vi får ut av det er en resultatløs corner.

Annen omgang er 6 minutter gammel da Huk smeller til med et kjempeskudd fra 20 meter: 0–3. Bare 3 minutter senere spiller Rommen til seg en corner. Huk erobrer ballen og kontrer. Dermed står det 0–4. Halvveis i omgangen fyrer Huk igjen et skudd. Vår keeper redder, men holder ikke fast. Huk er på ballen og setter inn 0–5. Dette blir sluttresultatet i og med ingen av lagene var effektive i resten av omgangen.


Dagens første kamp, Rommen J16-2 mot Huk, sparkes igang


Huk var aggressive, og presset på fra start


Rommen hadde også sine sjanser . . .


. . . men det var Huk som scoret


Jentene har opparbeidet seg teknikk og styrke som gjør at de tåler harde dueller . . .


. . .


Det var mye å gjøre for Rommens forsvarereDikemark ønskes velkommen til Rommensletta idet uværet er kommet nærmere. Men smilene er på plass

Det er Rommen som er aggressive i starten av kampen mot Dikemark. Vi går rett i angrep. Jenny setter ballen utenfor. Like etter skyter hun fra midtbanen. Ballen går til corner, som det ikke ble noe av. Dikemark tar ballen og spiller seg fram til corner som heller ikke resulterer i noe mer. I de neste minuttene spiller Rommen litt sløvt og farlig i eget forsvar. Noe som selvfølgelig førte til hjertestoppende situasjoner.

Etterpå følger en lang periode hvor spillet går fram og tilbake. Etter 23 minutter får Dikemark corner. Den tas, vi får ikke ryddet unna og det står 0–1 til pause.

Etter pausen tar det bare 5 minutter til stillingen er 1–1. Dikemark reagerer øyeblikkelig, og bare sekunder etter går de opp til 1–2. Helt på slutten av omgangen får Dikemark igjen en corner. De er effektive og kan fastsette resultatet til 1–3.


Rommens J16-1 tar avspark i kampen mot Dikemark


Rommen går rett i angrep, men Dikemark får ballen unna


Dikemark tar corner som vi fikk feid unna


Også i denne kampen ble det mange tette, harde dueller


Det ble også noen høye spark . . .


. . . og høye hopp


I det klokka nærmet seg 22.00 kunne Rommen takke for kampen og ønske motstanderne vel hjem.

Hvordan det gikk med uværet? Jo, lyn og torden kom litt nærmere, og det kom noen kraftige skurer i den andre kampen, men ikke veldig sjenerende


Tallenes tale er klar, vi tapte begge kveldens kamper klart. Men det er også klare lyspunkter: Særlig gledelig er det å se at gjennom de få måneden som har gått siden jentene begynte å trene fotball i september 2014 – og spilte sin første seriekamp i april 2015 – har det vært en personlig og lagmessig stor framgang. Jentenes utvikling har ikke stoppet. Men, selvfølgelig gjenstår det en del. Særlig det å lese spillet i kamp, og kunne gjøre grepene som skal til for å vende situasjonene til egen fordel. Kampmatching er viktig for å lære seg dette. Og det er god nytte i å gå gjennom situasjoner i kampene på taktikktavle.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline