Rommens Dag 2016

Postet av Frank Eilert Fossum den 29. Nov 2016

Det er jammen bra at Rommens Dag feires av et idrettslag, for det kreves god kondisjon når man skal delta på en slik maratondag. Men man får igjen i mangfold ved å oppleve barn og ungdoms idrettsglede i en slik uhøytidelig setting. Den sosiale faktoren er høy. Det skyldes ikke minst kampoppsettet som er satt opp på en finurlig måte som gjør at klubbens spillere kan møtes til dyst over kjønns- og aldersgrenser for å kåre en vinner i finalekampen. Dermed blir konkurranseinstinktet massert og gir kampene et sportslig innhold. Og klubbmedlemmer som ikke har daglig omgang blir kjent med hverandre. Foreldre blir bedre kjent, og de oppdager at dama i kassa på butikken også har en unge som spiller fotball i Rommen. Klubbtilhørighet skapes.


Nedenfor er noen bilder fra søndagens opplevelser i Haugenstuahallen.

Dagens første kamp var også den første ordentlige fotballkampen spillerne som kom til Rommen under årets vervekampanje fikk spille. 6- og 7-åringene viste stor spilleglede, og at de har hatt nytte av høstens lange treningsperiode . . .


. . . og lagde mål . . .


. . . og kjempet med iver og stor innsats.


Neste lag ut var det allerede eksisterende laget for 7-åringene som møtte 8-åringene.


Det klargjøres for frispark, som det forøvrig ikke ble noe resultat av.


Så fortsatte kampene på rekke og rad, ofte med svært stort engasjement fra sidelinja.


Dommeren er en viktig person i opplæringen av unge spillere.


Det kan bli litt trangt i hallen, så det kan være greit å ta ribbeveggen i bruk som tribune, samtidig får man vist seg fram litt.


Det ble lagd noen lekre mål.


Dette kunne vært et referat fra et krimdrama: «Ung fotballspiller skutt i ryggen!»


De 8-årige vepsene myldret rundt de dobbelt så gamle damene, og presset dem.


J12 har slått G11 i gulvet, og scoret. Da blir man så glade . . .


. . . og får applaus fra sidelinja.


«Sammen skaper vi glede – minner for livet!»

Det var stor stas for spillerne som begynte i Rommen under høstens vervekampanje da de fikk premien av Kissma for god deltakelse i årets Rommens Dag. Og det var mange stolte foreldre som foreviget begivenheten.


Stor stas var det også for de nedenstående vinnerne å få en premie for god sportslig innsats. Det er samtidig en anerkjennelse fra Rommen SK for at de ellers i året framstår som gode representanter for klubben og Bydel Stovner.Finale

J2000 spilte seg fram til finalen, og der møtte de G2005 B. Finalen ble slik en finale skal være. To jevnbyrdige lag spilte en tett kamp som førte til en knepen seier.


Jentene var tidlig frampå, og spilte seg i løpet av noen få minutter til flere muligheter.


Gutta slo tilbake, og ga Hamna og hennes forsvar noen utfordringer. Etter omtrent fem minutter greide gutta å putte ballen i mål


Det ble noen tette dueller i den jevne kampen


Jentene presset i de siste minuttene . . .


. . . men gutta holdt unna, og vant en knepen 0–1-seier.


Jentene kan si seg vel tilfreds med dagen og juble for sølvmedaljen


Gutta fra 2005 B var synlig stolte over å få pokalen . . .


. . . og jublet for det.


Som vanlig var det Svein Sikle som styrte sekretariatet med en sikker hånd og holdt rede på resultater og poengene som førte fram til hvem som skulle spille i finalen. I år hadde han svært god hjelp av Varin og Kissma. De to har forøvrig gjort en formidabel innsats for klubben i år. Kissma sitter sogar i styret. Varin er en av initiativtakerne som fikk fart på Rommens jentesatsing.


I løpet av dagen var mange innom og tok en titt. Hyggelig var det å se at Per Arne og Karin Bjerkli hadde lagt søndagsturen innom Haugenstuahallen. Per Arne er æresmedlem i klubben og har vært med helt siden en av forløperne for Rommen SK som het Tokerud Idrettslag (gikk inn i Stovnerkameratene IL i 1973). Begge to er fortsatt aktive og sitter i Hallkomitéen.


Klubbkasserer Kari hadde sittet hele formiddagen i vaktrommet og gjort i stand premier. Da hun kom opp for å få en kaffekopp og en vaffel, traff hun fysioterapeuten sin og hans sønn som spiller for G2007.


Disse blide, flotte gutta kan stå som bilde på en kjempehyggelig dag i Haugenstuahallen . . .


. . . så var det på tide å gå ut i den mørke vinterettermiddagen og rusle hjemover med utsikt mot den glødende sørvesthimmelen . . .0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline